Mošt jablečný

V LETOŠNÍM ROCE BOHUŽEL MOŠT PRODÁVAT NEBUDEME. ÚRODA NÁM JAKO SPOUSTU DALŠÍM PĚSTITELŮM V ČR POMRZLA. HLAVU NEVĚŠÍME A TĚŠÍME SE NA PŘÍŠTÍ SEZÓNU!

Náš jablečný mošt z Malé Arkádie. Tak akorát velký, aby se vešel pohodlně do lednice. Tak akorát sladko-kyselý, aby chutnal našim dětem. Jablka použitá na mošt jsou bez chemického ošetření.

Cena: 160 Kč

Složení: 100% jablečná šťáva. Bez přidaného cukru. Obsahuje přirozeně se vyskytující cukry. Pasterováno.
Hmotnost: 3 L (Bag-in-Box)
Země původu: Česká republika
Chraňte před slunečním světlem. Po otevření skladujte při teplotě do 2°C a spotřebujte do 4 dnů. Sediment není na závadu.

Chcete si naše výrobky objednat? Napište nám na info@malaarkadie.cz
_______________

V březnu 2022 to byl rok, co jsme poprvé stáli v našem novém sadu. Spolu s pár kamarády a arboristickou encyklopedií Ondrou  jsme se pustili do práce, kterou předchozí majitelé odkládali několik let, možná desetiletí. 27 stromů jsme ostříhali a 4 pokáceli. Zůstalo nám 45 jabloní s odrůdami jako Gloster, Dukát, Spartan, James Grieve, Ontario, Mio, Matčino, Golden Delicious, Rubín, Šampion nebo Starking. A to nepočítáme 1 hrušku, 5 třešní, 3 ořechy a 16 stromů švestek po 4 odrůdách. Náš sad není tak obrovský, abychom si museli pomáhat jakoukoliv chemií. Co se urodí, to je. Co nespotřebujeme my a naše rodina, nabídneme dál. Nic míň ani víc v tom není.

Dali jsme si za cíl zkusit z toho, co nám sad dává, zužitkovat maximum. Všechno spadané ovoce buď zbaští ovečky, putuje do kvasu nebo na kompost. Z jablečné úrody děláme mošty, křížaly a povidla. Pár jablíček si necháváme na uskladnění.

Už teď se těšíme, co nám nabídne další sezóna v sadě. Z té první jsme zužitkovali maximum co šlo i s ohledem na to, že stále rekonstruujem.

Ať vám náš mošt chutná! Dělali jsme ho s úctou k přírodě. ?